{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Knjižari iz BiH na beogradskom sajmu

S
26.10.2009. u 10:41
0
1
Knjižari iz BiH na beogradskom sajmu
0
Knjižari iz BiH na beogradskom sajmu
Udruženje izdavača i knjižara BiH predstaviće izdavaštvo i knjižarstvo Bosne i Hercegovine na 54. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji će se održati od 26. oktobra do 1. novembra 2009. godine. Počasni gost sajma je Grčka.
Predsjednik Udruženja izdavača i knjižara BIH Ibrahim Spahić će prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja koja će se održati 26. oktobra u 18 sati u hali 1 Beogradskog sajma

Na sajmu će Udruženje izdavača i knjižara BiH predstaviti izdavačku produkciju Bosne i Hercegovine pod nazivom "Tvoj svijet u koricama knjige".

U centru pažnje će biti djela koja su nagrađena Godišnjom nagradom Udruženja izdavača i knjižara BIH i na XXI Međunarodnom sajmu knjige, učila i muzičke produkcije u Sarajevu, Društva pisaca BiH, kao i djela i časopisi objavljeni u periodu između sajmova iz nauke, književnosti, arhitekture, umjetnosti, medicine, obrazovanja i svih drugih oblasti stvaralaštva.

Na sajmu će pored predstavljanja novih izdanja bh. autora, posebna pažnja biti posvećena izdavačima i piscima i kroz prateće izložbe: "Grafika knjige" u saradnji sa Odsjekom za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti (radovi studenata ALUBIH realizovani pod mentorstvom prof. Amre Zulfikarpašić); "Pisci BiH", u saradnji sa Muzejom književnosti i pozorišne umjetnosti BIH; "Povelja Kulina bana", u saradnji sa Historijskim muzejom BiH; Novac BiH iz radionice zlatara Sofića urađen na osnovu originala iz kolekcije Zemaljskog muzeja BiH sa katalozima i publikacijama Muzeja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: