{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Klavirski recital Dženane Šehanović u Bošnjačkom institutu

16.10.2012. u 10:41
88
Klavirski recital Dženane Šehanović u Bošnjačkom institutu
88
Klavirski recital Dženane Šehanović u Bošnjačkom institutu
Javna ustanova "Sarajevo art" organizovat će u petak, 19. oktobra, u Bošnjačkom institutu klavirski recital jedne od najtalentovanijih mladih bh. pijanistica Dženane Šehanović.
Dženana Šehanović je rođena 1991. godine u Brčkom. Prvo muzičko obrazovanje počela u Njemačkoj. Po povratku u BiH (1997.) školovanje je nastavila u Tuzli, a potom u Sarajevu, u klasi Nede Stanković, na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

U julu 2001. godine položila je prijemni ispit na prestižnom Univerzitetu Mozarteum-Salzburg, Austrija. Godine 2005. položila je prijemni ispit na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i tako sa 14 godina postala najmlađi ikada primljeni student. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2010. godine.

Nastupala je na brojnim koncertima u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Lichtensteinu, Norveškoj, Austriji, BiH, kao i za Vijeće Evrope.


Na koncertima je osim klasičnog repertoara izvodila i vlastite kompozicije.

Nastupala je sa Sarajevskom filharmonijom, orkestrom HGZ-a i ansamblom Zagrebačkih solista.

Dobitnica je brojnih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Na programu koncerta u Bošnjačkom institutu bit će djela kompozitora D. Scarlattija, L. van Beethovena, F.Chopina i F. Liszta, saopćeno je iz "Sarajevo arta".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: