{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klavirski koncert Sabrine Zelić-Lovrenović sutra u Bošnjačkom institutu

F
14.3.2007. u 13:42
0
0
Klavirski koncert Sabrine Zelić-Lovrenović sutra u Bošnjačkom institutu
0
Klavirski koncert Sabrine Zelić-Lovrenović sutra u Bošnjačkom institutu
Klavirskim koncertom sutra će se ovdašnjoj publici na sceni Bošnjačkog instituta predstaviti pijanistica Sabrina Zelić - Lovrenović iz Hrvatske, nastupajući u okviru Festivala "Sarajevska zima".
Na repertoaru će biti djela W.A. Mozarta, S.Prokofjeva te A. Skrjabina.

Sabrina Zelić – Lovrenović rođena je u Sarajevu, gdje završava nižu i srednju muzičku školu u klasi prof. Nede Stanković. Godine 1986. upisuje se na Muzičku akademiju u Zagrebu. Tokom studija nastupala je na seminarima poznatih pedagoga, smotrama pijanista te smotrama avangardne muzike. Također, imala je veliki broj nastupa u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske.

Nakon završetka akademije, kao državni stipendist nastavlja školovanje na Moskovskom konzervatoriju P.I. Čajkovski u Rusiji na kojem 1993. upisuje i postdiplomski studij. Od 1996. godine živi i radi u Zagrebu. U razdoblju od 1996. do 2006. godine održala je više od pedeset samostalnih pijanističkih recitala u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Njemačkoj i Rusiji. Od 1998. godine bavi se pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Koncert će početi u 20.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: