{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klaunovska predstava "Komšizluk" na sceni Sarajevskog ratnog teatra

12.10.2018. u 16:11
5
3
Klaunovska predstava "Komšizluk" na sceni Sarajevskog ratnog teatra
5
Klaunovska predstava "Komšizluk" na sceni Sarajevskog ratnog teatra
Klunovska trupa "Everyman" sa gradskih ulica stiže na scenu SARTR-a gdje će 17. i 18. oktobra odigrati predstavu "Komšizluk".
Režiju i koncept predstave koja je rađena u koprodukciji Aparat teatra i BKC-a Sarajevo potpisuje Belma Lizde Kurt. "Komšizluk" je klaunovska predstava pogodna za sve uzraste.

Klunovska trupa "Everyman" nastala je kao oblik uličnog performansa nastupajući na otvorenom, na više lokacija u gradu, a bazirana je na pet aktera-klauna, na njihovim karakterima.

"Kroz neverbalni teatar i pokret mi želimo predstaviti Mahalu, Komši(z)luk kao simbol multikulturalnosti, multinacionalnosti i tolerancije. Želimo da provociramo kod svoje publike osjećaj nevinosti. Želimo da potaknemo publiku da se ne boji svog malog klauna u sebi. Ova trupa nosi naziv 'Everyman' jer svaki čovjek u dubini duše je klaun, tj. dijete", saopćeno je.

U predstavi igraju Andrea Aković, Fatima Kazazić, Dino Sarija, Faris Pinjo, Maja Zećo i Belma Lizde Kurt. Za kostimografiju je bila zadužena Adisa Vatreš Selimović, a za masku Naida Đekić. Muziku potpisuje Irhad Baručija, a fotografiju Velija Hasanbegović. Prijatelji projekta su SARTR i Dubioza kolektiv.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke na Facebook stranicu SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: