{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Klasni neprijatelj" u Varešu, Visokom i Brezi

S
27.10.2008. u 15:55
0
0
"Klasni neprijatelj" u Varešu, Visokom i Brezi
0
"Klasni neprijatelj" u Varešu, Visokom i Brezi
Predstava Nigela Williamsa “Klasni neprijatelj” u adaptaciji i režiji Harisa Pašovića, a u produkciji East West Centra nastavlja turneju po manjim bh gradovima. Tako će predstava “Klasni neprijatelj” 28.10. igrati u Varešu (Kino sala, 19 sati), 29.10. u Visokom (Kino sala, 20 sati) i 30.10. u Brezi (Kino sala, 20 sati).
Podsjećamo, predstava “Klasni neprijatelj” je ove godine igrala na pet međunarodnih teatarskih festivala, uključujući neke od najprestižnijh; Edinburgh International Festival i Singapore Arts Festival. Takodjer, predstava “Klasni neprijatelj” je do sada igrana u 20 bh gradova.

U predstavi "Klasni neprijatelj" igraju Amar Selimović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović, Nusmir Muharemović, Maja Zećo, Lidija Stevanović, Amir Muminović i Samir Karić. Scenografi su Amir Vuk Zec, Lada Maglajlić i Omar Šelo, kostimografi Kao Pao Shu, koreograf je Tamara Curić, muziku je komponirao Eric Bajramović, dizajneri su Bojan Hadžihalilović i Goran Lizdek, treneri za borilačke vještine su Ragib Karamehmedović, Samir Mehić, Dženan Sadiković i Krešimir Brajković, a fotografi su Zijah Gafić i Amer Kuhinja. Company manager je Sanela Brčić. Izvršni producent je Ismar Hadžiabdić.

Ovu turneju su omogućili Ministarstvo za kulturu FBiH i Fond “Otvoreno društvo BiH”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: