{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Klasni neprijatelj" u Jablanici, Konjicu i Olovu

S
5.10.2008. u 20:28
0
1
"Klasni neprijatelj" u Jablanici, Konjicu i Olovu
0
"Klasni neprijatelj" u Jablanici, Konjicu i Olovu
Predstava Nigela Williamsa “Klasni neprijatelj” u režiji Harisa Pašovića, a u produkciji East West Centra nakon učešća na najvećem umjetničkom festivalu Edinburgh International Festival 2008, nastavlja turneju po manjim bh gradovima. Tako će predstava “Klasni neprijatelj” igrati u Jablanici, Konjicu i Olovu.
Kino sala Jablanica - 6.10.2008 u 19.30h
Kino sala Konjic – 7.10.208 u 19.30h
Dom kulture Olovo – 8.10.2008. u 19.30h

Ovu turneju su omogućili Ministarstvo za kulturu FBiH i Fond “Otvoreno društvo BiH”.

Podsjećamo, ekipa EastWest-a se vratila iz Velike Britanije gdje je dobila izvanredne kritike britanskim medijima za predstavu „Klasni neprijatelj“ koja je bila izvedena 4 puta u prestižnom Royal Lyceum Theatre u glavnom programu. U dramskom dijelu tog programa učestovalo je 11 vrhunskih predstava iz cijelog svijeta koje je odabrao Jonathan Mills, direktor edinburškog Festivala.

U predstavi „Klasni neprijatelj“ igraju Amar Selimović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović, Nusmir Muharemović, Maja Zećo, Lidija Stevanović, Amir Muminović i Samir Karić. Scenografi su Amir Vuk Zec, Lada Maglajlić i Omar Šelo, kostimografi Kao Pao Shu, koreograf je Tamara Curić, muziku je komponirao Eric Bajramović, dizajneri su Bojan Hadžihalilović i Goran Lizdek, treneri za borilačke vještine su Ragib Karamehmedović, Samir Mehić, Dženan Sadiković i Krešimir Brajković, a fotografi su Zijah Gafić i Amer Kuhinja. Company manager je Sanela Brčić. Izvršni producent je Ismar Hadžiabdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: