|

"Klasni neprijatelj" u Derventi, Tešnju, Tesliću i Zavidovićima

"Klasni neprijatelj" u Derventi, Tešnju, Tesliću i Zavidovićima
0
S
Sarajevo-x.com
18.11.2007. u 09:54
0
komentara
0

dijeljenja
"Klasni neprijatelj" u Derventi, Tešnju, Tesliću i Zavidovićima
Predstava Klasni neprijatelj, koju je prema tekstu britanskog autora Najdzela Vilijamsa adaptirao i rezirao Haris Pašović, u ponedjeljak će biti izvedena u Derventi.
Predstava je rađena u produkciji nezavisne teatarske kuće East West Centar iz Sarajeva, a pored Dervente, biće izvedena u Tešnju, Tesliću i Zavidovićima.
“Smatramo da je kultura premalo zastupljena u malim gradovima i da je nepravedno zapostavljena. Najvaznije stvari se desavaju u vecim centrima i zbog toga ćemo igrati predstave u što više manjih gradova. Sadrzaj Klasnog neprijatelja je namijenjen mladim ljudima i njihovim roditeljima” kazao je Pašović.

Treba napomenuti da je ovo druga turneja Klasnog naprijetelja. U junu ove godine odigrano je osam predstava u gradovima širom Bosne i Hercegovine.
Inače, predstava Klasni neprijatelj govori o grupi srednjoškolaca, koji su smješteni u poseban razred. Oni su maloljetni delinkventi iz razorenih porodica, koji su napušteni od društva, škole i roditelja.

Uloge u predstavi su ostvarili neki od najboljih mladih bosanskohercegovačkih glumaca Amar Selimović, Zana Marjanović, Nusmir Muharemović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović, Vedrana Seksan, te muzičari iz Kalesije, Samir Karić i Amir Muminović.

Muziku za predstavu je radio mladi zenički muzičar Eric Bajramović, koreografiju hrvatska koreografkinja Tamara Curić, kostime sarajevski trio Kao Pao Shu, scenu Lada Maglajlić, Amir Vuk Zec i Omar Šelo, a dizajn Bojan Hadžihalilović, Goran Lizdek i Goran Lončarević. Izvršni producent predstave je Ismar Hadžiabdić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.