{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Klasni neprijatelj" predstava godine

S
Sarajevo-x.com
2.1.2009. u 12:11
0
5
"Klasni neprijatelj" predstava godine
0
"Klasni neprijatelj" predstava godine
Predstava East West Centra „Klasni neprijatelj“ Nigela Williamsa u režiji Harisa Pašovića proglašena je dva puta najboljom predstavom u 2008. godine u Singaporeu i to u glavnim dnevnim novinama „Strait Times“ i na glavnom teatarskom portalu „The Flying Inkpot“.
Nakon velikog uspjeha na Singapore Arts Festivalu kada je EastWest igrao tri puta pred rasprodatim salama u jednom od najprestižnijih azijskih kulturnih centara Esplanade Theateru, „Klasni nepriajtelj“ doživio je izuzetnu popularnost u Singaporeu. Kritika je pisala da je „Klasni neprijatelj“ jedna od najboljih predstava decenije („The Flying Inkpot“), a da je Amar Selimović „trijumf“! Pored uspjeha predstave, mediji su opširno pisali o East West Centru i Sarajevu, a Haris Pašović je održao dvodnevnu master-klasu u čuvenom Drama Centru. Ovaj uspjeh je time veći što se o našoj zemlji u Singaporeu prije dolaska East West Centra vrlo malo znalo. Tako je najčešće pitanje članovima East West Centra bilo kako to da dolaze iz dvije zemlje: iz Bosne i iz Hercegovine?

U predstavi „Klasni neprijatelj“ igraju Amar Selimović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović, Nusmir Muharemović, Maja Zećo, Lidija Stevanović, Amir Muminović i Samir Karić. Scenografi su Amir Vuk Zec, Lada Maglajlić i Omar Šelo, kostimografi Kao Pao Shu, koreograf je Tamara Curić, muziku je komponirao Eric Bajramović, dizajneri su Bojan Hadžihalilović i Goran Lizdek, treneri za borilačke vještine su Ragib Karamehmedović, Samir Mehić, Dženan Sadiković i Krešimir Brajković, a fotografi su Zijah Gafić i Amer Kuhinja. Company manager je Sanela Brčić. Izvršni producent je Ismar Hadžiabdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: