U još pet bh. gradova
0

'Klasni neprijatelj' nastavlja uspješnu turneju

Sarajevo-x.com
Najuspješnija bosanskohercegovačka predstava Nigela Williamsa “Klasni neprijatelj” u režiji Harisa Pašovića nastavlja svoj put po gradovima Bosne i Hercegovine. Ovaj put ansambl East West Centra će se predstaviti u Livnu, Tomislavgradu, Jajcu, Donjem Vakufu i Bugojnu.

Predstava ima za cilj ukazati na i dalje veoma aktuelan problem maloljetničke delikvencije, al i prikazati vrhunsko teatarsko djelo u manjim bh. sredinama sa ciljem podizanja kulturne svijesti. Već u petak 8.5. publika u Livnu u Narodnom sveučilištu sa početkom u 19 sati moći će pogledati ovu prosljavljenu predstavu. U subotu sa početkom u 19h u Kulturno – informativnom centru Tomislavgrad ansambl East West-a će se predstaviti tamošnjoj publici.

Nakon toga slijedi gostovanje u Jajcu u Domu kulture gdje predstava počinje u 20h. “Klasni neprijatelj” će biti odigran na sceni Doma kulture u Donjem Vakufu 11.5. u 20h, a u Kulturno – sportskom centru u Bugojnu 12.5. sa početkom u 20h. Zahvaljujući domaćinima Damiru Tadiću iz Općine Livno, Tomislavu Vučemilu iz Kulturno – informativnog centra Tomislavgrad, Senadu Beganoviću iz Doma kulture Donji Vakuf, Mevzudinu Duranoviću iz Doma kulture Jajce i Vahidinu Durakoviću direktoru Kulturno – sportskog centra Bugojno publika u ovim gradovima će imati priliku da vidi prestavu koja je do sada igrana na velikim svjetskim festivalima (Edinburgh, Singapore, Sibiu), ali i 25 bh. gradova.

U predstavi „Klasni neprijatelj“ igraju Amar Selimović, Irma Alimanović, Nusmir Muharemović, Maja Izetbegović, Maja Zećo, Lidija Stevanović, Amir Muminović i Samir Karić.

Scenografi su Amir Vuk Zec, Lada Maglajlić i Omar Šelo, kostimografi Kao Pao Shu, koreograf je Tamara Curić, muziku je komponirao Eric Bajramović, dizajneri su Bojan Hadžihalilović i Goran Lizdek, treneri za borilačke vještine su Samir Mehić i Ragib Karamehmedović, a fotograf Zijah Gafić. Menadžer kompanije je Sanela Brčić, a organizator Oliver Jović. Izvršni producent predstave je Ismar Hadžiabdić.