{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Klasni neprijatelj“ izvrsno primljen u Jablanici, Konjicu i Olovu

S
9.10.2008. u 12:21
0
0
"Klasni neprijatelj“ izvrsno primljen u Jablanici, Konjicu i Olovu
0
"Klasni neprijatelj“ izvrsno primljen u Jablanici, Konjicu i Olovu
Gostovanje East West Centra Sarajevo sa predstavom Nigela Williamsa "Klasni nepriajtelj“ u režiji Harisa Pašovića u protekla tri dana, izvanredno je primljeno u Jablanici, Konjicu i Olovu.
U ovim gradovima, koji se nalaze samo na jedan sat vožnje od Sarajeva, veoma su rijetki kulturni dogadjaji, a uslovi u kojima rade domovi za kulturu su veoma loši i daleko ispod potreba u tim gradovima. Dolazak East West Centra bio je veliki dogadjaj za ove sredine. Publika je ispunila sale i oduševljeno primila predstavu. U Jablanici i Konjicu gledaoci su stojeći, na kraju predstave, ovacijama i uzvicima pozdravili glumce iz "Klasnog nepriajtelja“, javljaju iz East West Centra.

Ozren Islamović i njegova ekipa iz Kluba mladih "Pod istim suncem“ u Jablanici, Benjamin Ušinović iz Kino-sale Konjic i Biljana Handžo iz Odjela za društvene djelatnosti Općine Konjic i Samir Milunić i njegovi saradnici iz Doma kulture Olovo bili su izvrsni domaćini East West Centru i učinili su sve da ova važna priča o mladim ljudima u BiH dodje do gledalaca.

Ova gostovanja pomogli su Ministarstvo za kulturu FBiH i Fond "Otvoreno društvo BiH“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: