East West Centar
0

"Klasni neprijatelj“ izvrsno primljen u Jablanici, Konjicu i Olovu

Sarajevo-x.com
Gostovanje East West Centra Sarajevo sa predstavom Nigela Williamsa "Klasni nepriajtelj“ u režiji Harisa Pašovića u protekla tri dana, izvanredno je primljeno u Jablanici, Konjicu i Olovu.

U ovim gradovima, koji se nalaze samo na jedan sat vožnje od Sarajeva, veoma su rijetki kulturni dogadjaji, a uslovi u kojima rade domovi za kulturu su veoma loši i daleko ispod potreba u tim gradovima. Dolazak East West Centra bio je veliki dogadjaj za ove sredine. Publika je ispunila sale i oduševljeno primila predstavu. U Jablanici i Konjicu gledaoci su stojeći, na kraju predstave, ovacijama i uzvicima pozdravili glumce iz "Klasnog nepriajtelja“, javljaju iz East West Centra.

Ozren Islamović i njegova ekipa iz Kluba mladih "Pod istim suncem“ u Jablanici, Benjamin Ušinović iz Kino-sale Konjic i Biljana Handžo iz Odjela za društvene djelatnosti Općine Konjic i Samir Milunić i njegovi saradnici iz Doma kulture Olovo bili su izvrsni domaćini East West Centru i učinili su sve da ova važna priča o mladim ljudima u BiH dodje do gledalaca.

Ova gostovanja pomogli su Ministarstvo za kulturu FBiH i Fond "Otvoreno društvo BiH“.