Zenica živi kulturu
176

Kiša na završnici festivala u Zenici: Državni lopov na kraju Ljetnih večeri izmamio gromoglasni aplauz

E. M.
Publika uprkos kiši pratila predstavu (Foto: E. M./Klix.ba)
Izvedbom predstave "Državni lopov" u ljetnoj bašti Doma armije u Zenici završen je šestodnevni festival "Ljetne večeri" Studija Teatar koju je u sklopu ovogodišnjeg izdanja posjetilo više hiljada posjetilaca.

U proteklih šest dana koliko je trajalo ovogodišnje izdanje Ljetnih večeri Studija Teatar programe je posjetilo više od 2.500 posjetilaca koji su imali priliku pogledati četiri predstave za odrasle te dvije predstave za djecu koje su imale i prateći zabavni program za najmlađe Zeničane.

Iako je proteklih pet festivalskih dana vremenska prognoza išla na ruku organizatorima, večerašnja izvedba "Državnog lopova" kao i prošle godine bila je prekinuta u jednom trenutku zbog jake kiše, ali se publika vratila na svoja mjesta kao i glumci koji su pred sami kraj zbog jakog pljuska morali predstavu privesti kraju. Međutim, ova komedija, kao i prošle godine, izvukla je osmijeh na lica posjetilaca, ali i gromoglasni aplauz.

Direktor festivala Ljetne večeri Studija Teatar Nusmir Muharemović je kazao da je prezadovoljan ovogodišnjom posjećenosti festivalskim predstavama.

"Moram priznati da je ovo prevazišlo sva naša očekivanja. Ovaj festival je toliko narastao, već sada, tako da, osim što moramo dobiti veću podršku od gradskih i kantonalnih vlasti, moramo opstati s ovim da Zenica ima jedan otvoreni teatar. Ne bi bilo gore ni da ta bina ima i pokretni krov kako bismo mogli odigrati predstave do kraja kako nas kiša ne bi omela, kako prošle, tako i ove godine", kazao je Muharemović.

Na kraju je dodao da je publika na Ljetnim večerima bila nevjerovatna, kako prošle, tako i ove godine zbog čega su svjesni da ovaj trud i rad zaista vrijedi.