Kamerni teatar 55
1

Kipar Enes Sivac počinje raditi na bisti Abdulaha Sidrana

Klix.ba
Abdulah Sidran
Abdulah Sidran
"Mi se ne obaziremo na godišnja doba i godišnje odmore", poručuju iz Art Ateljea Sidran i pozivaju na novo dvosatno druženje u Kamernom teatru 55, u četvrtak, 23.8. u 20 sati.

U saradnji sa Galerijom Paleta nastavlja se ciklus programa "Veče sa Sidranom", u kojima naš poznati pjesnik svoju vjernu publiku vodi u nostalgične prostore poezije, slikarstva, muzike i humora.

U programu će prvi put sudjelovati istaknuti bosanski kipar Enes Sivac, među Sarajlijama poznat kao onaj koji je u ratnim danima postavio žičanog biciklistu da pređe sa jedne na drugu stranu Miljacke. Veliki naš kipar će uživo, pred publikom, započeti rad na portretnoj bisti Abdulaha Sidrana.

Pod dirigentskom palicom Tijane Vignjević, nastupiće i hor Corone, koji će, uz gostovanje Ede Pandura, između ostalog izvesti i bosansku verziju (u prepjevu Arsena Dedića), legendarne šansone Žilbera Bekoa: Kad umre pjesnik.

Kao i ranije, scenom, u velikom formatu, dominira reprodukcija genijalnog platna velikog bosanskog slikara Gabrijela Jurkića "Visoravan u cvatu", s kojom se smjenjuju dionice Sidranovog muzičkog vremeplova.

Kako se za "Večeri sa Sidranom" redovno traži karta više, iz organizacije upozoravaju da ulaznice treba osigurati na vrijeme, barem jedan dan ranije, na blagajni KT 55.