Kultura
0

Kid's Festival u nedjelju posjetilo više od hiljadu mališana iz cijele BiH

FENA
Četvrti Kid's Festival, koji se do 14. juna održava u sarajevskoj Skenderiji, u nedjelju je posjetilo više od hiljadu mališana iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, dok je dvorana opet bila ispunjena do posljednjeg mjesta zbog filmske projekcije "Sezona lova".

Cooperzione Italiana, pored redovnih radionica, održala je i najavljivanu radionicu Clownterapia koja je bila veoma posjećena, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Kid's Festivala.

Djeca iz SOS Kinderdorfa danas su odigrala predstavu u režiji Arme Tanović-Branković, čiji je organizator i pokrovitelj bio Ured za kulturu španske ambasade. Djeca iz ovog sela također su održala i brakedance radionicu.

Kid's Festival sutra će posjetiti brigadni general Simon Deakin, šef štaba EUFOR-a te ambasador Republike Češke u BiH Jiri Kudela, koji će ujedno gostovati i u OSCE kutku "Čitaj BiH". Gost kutka bit će i voditeljica Kantonalne televizije Sarajevo Alma Dautbegović.

Za sutra je najavljen dolazak čak 31 grupe djece iz cijele BiH koji će moći pogledati projekciju filma "Mr. Bean na odmoru".