Kultura
0

Kids festival: Dogovoren nastavak suradnje Festivala i MUP-a KS

FENA
U okviru završnih priprema za 4. Kids Festival, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je održan sastanak na kojem su direktorica Festivala Susanne Prahl - Landžo i portparol MUP-a KS Jusuf Zornić potvrdili nastavak odlične saradnje Festivala i MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Kids Festivala.

Naime, MUP KS će ove godine značajnije sudjelovati u realizaciji te dječije manifestacije, te angažirati veći broj policajaca koji će biti s djecom tokom Festivala.

"Zornić je naglasio da će Policija na Kid's Festivalu djelovati kroz tri segmenta i to kroz "Rad policije sa zajednicom", koji je ove godine obilježen i novim motom policije "Vaša sigurnost, naša obaveza", kroz koordinaciju svih policijskih snaga iz BiH koje će osim u pratnji djece, zajednički učestvovati i na posljednjem festivalskom danu - Danu policije, te kroz sigurnost dolaska djece iz cijele Bosne i Hercegovine i njihov siguran boravak na Kid's Festivalu", navodi se.

Direktorica Festivala iskazala je zadovoljstvo i zahvalnost MUP-u KS i ostalim bh. policijskim snagama što su prepoznali važnost održavanja Kid's festivala i što svake godine aktivno učestvuju u realizaciji te dječije manifestacije.

Četvrti Kids Festival bit će održan u Sarajevu od 8. do 14. juna.