Festival uličnog slikarstva
93

Kerim Mušanović i ekipa Cinober pobjednici Beton Festa

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U nedjelju je u Sarajevu završen prvi regionalni festival uličnog slikarstva Beton Fest, te su proglašeni i pobjednici.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Kerim Mušanović, dok je u ekipnoj konkurenciji pobijedila grupa umjetnika pod nazivom Cinober, potvrdila je za Klix projekt menadžerica festiovala Maida Šabeta.

Šabeta je istakla kako je Mušanović pobijedio zahvaljujući slici trodimenzionalnog transformera, dok je Cinober za temu odabrao podzemlje preko kojeg su naslikali most.

"Naglasila bih da su umjetnici iz BiH na ovom festivalu prvi put radili slike u 3d tehnici, te da su se u tom smislu pokazali dosta uspješnim. Mušanović je bio najbolji kao pojedinac, dok je ekipa Cinober pokazala impresivnu tačnost u detaljima, što je posebno došlo do izražaja na tako komplikovanom djelu kakvo su napravili ovdje na trgu ispred BBI centra", kazala je Šabeta za Klix.

Ona je dodala kako su pobjednici za nagradu dobili Betoni, čija je autorica Hanna Dujmović. Na Festivalu su učestvovali 30 umjetnika iz BiH i Novog Sada, te tri eminentna gosta Matthew May, kao Planet streetpainting predstavnik, zatim Giovanna la Pietra, madonnarka iz Italije, te Filip Mrvelj, regionalni 3D iluzionistički slikar, koji drži rekord najveće slike od 1.300 m2, izrađene u Slavonskom Brodu.

Vezani članci