Kultura
10

Kaplan: SFF pravi pozitivan imidž BiH u svijetu

FENA
Salmir Kaplan
Salmir Kaplan
Sarajevo Film Festival (SFF) jedan je od projekata koji su na listi prioriteta Federalnog ministarstva kulture i sporta iz razloga što je to značajan projekt, projekat s tradicijom i projekt koji pravi pozitivan imidž BiH u Evropi i svijetu, što smatram najznačajnijim efektom Festivala - ocijenio je federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan za Agenciju Fena.

On podvlači da je Federalno ministarstvo kulture i sporta, kada su u pitanju strukture BiH na svim nivoima, jedan od najznačajnijih partnera 20. Sarajevo Film Festivala (SFF).

"U BiH dominiraju negativne teme i rijetko se kad po nečemu pozitivnom naša zemlja zna, te je u tome veliki značaj Festivala. Također, SFF je magnet i za turiste i svako je svjestan da grad živi drugačije tih desetak dana, bolje i kvalitetnije", naglasio je on.

Kaplan je mišljenja da je u BiH potrebno što više takvih pozitivnih priča koje će mijenjati imidž BiH u svijetu.

"Sigurno nećemo iskoračiti i biti ozbiljno shvaćeni u Evropi i tim krugovima dok ne budemo imali pozitivan imidž. Drago mi je da je i ovo ministarstvo dio te pozitivne priče", zaključio je federalni ministar kulture i sporta.