Važan projekt
2

Kanton Sarajevo podržava projekt izgradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti

FENA
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić je sa direktorom Zavoda za izgradnju KS Mirzom Hulusićem i predstavnicima Akademije scenskih umjetnosti (ASU) Univerziteta u Sarajevu razgovarala o realizaciji projekta izgradnje nove zgrade ove akademije na Skenderiji.

Ukazala je na važnost projekta ne samo za studente, već i za Sarajevo, kao grad filma, te istakla da Kanton Sarajevo podržava projekt i da će učiniti sve kako bi se radovi konačno priveli kraju.

"Svi uspjesi bh. kinematografije i pozorišta vežu se za vrsne glumce, reditelje, producente, koji su završili ovu školu. U budućnosti cilj je osigurati funkcionalan prostor koji će studentima glume, režije, dramaturgije i produkcije omogućiti najbolje uslove i pružiti evropske standarde obrazovanja", naglasila je Babić.

Najavila je da će u narednom periodu organizirati sastanak sa premijerom KS Ademom Zoljom, a sve s ciljem osiguranja dodatnih sredstava za realizaciju projekta izgradnje nove zgrade Akademije, saopćeno je iz press službe KS.