Režija Aleša Kurta
19

Kamerni teatar 55: Ne propustite večerašnje emitovanje predstave "Teferič"

L. K.
Nakon uspješne prve sedmice online emitovanja, Kamerni teatar 55 na repertoar donosi novu predstavu - "Teferič" u režiji Aleša Kurta, koju će emitovati na zvaničnoj stranici teatra večeras u 20 sati.

"Teferič" gledatelje vodi u svijet parodijskog teatra Aleša Kurta, to je komedija koja se vrlo vješto, bez dlake na jeziku, obračunava s vlašću. Na svim nivoima. Nije važno to što je vremenski smještena u doba turske vladavine na ovim prostorima. Još manje je važno što su glavni likovi seljani nekog malog i beznačajnog sela.

"Teferič'' je satira o vlasti i kandžiji. Jedno selo u zabiti je na meti svakojakih haramija, oslobodilaca, kadija i juzbaša. Selo je metafora za Bosnu, onakvu kakvu je svako u sebi može raspoznati (ako baš mora). Ovo je priča o strahu. Strahu od vlasti, ali i o dubokom strahu od bilo kakve promjene.

Premijerno je izvedena 7. marta 2015. godine, povodom obilježavanja dana osnivanja Teatra i devedeset godina od rođenja Derviša Sušića.

Više informacija o predstavi možete pronaći na Facebook događaju Kamernog teatra 55 ili na zvaničnoj Facebook stranici pozorišta.