|

Kamerni teatar 55 na gostovanjima u BiH i regiji

Kamerni teatar 55 na gostovanjima u BiH i regiji
0
Klix.ba
18.11.2013. u 20:31
2
komentara
0

dijeljenja
Kamerni teatar 55 na gostovanjima u BiH i regiji
Kamerni teatar 55 u novembru i decembru publici će ponuditi ne samo bogat repertoar na matičnoj sceni, već će se u okviru brojnih gostovanja predstaviti publici u zemlji i regiji.
Poslije uspješnog gostovanja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu početkom novembra kada je predstava "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" doživjela izuzetan uspjeh, Kamerni teatar 55 će već sutra u Kulturnom centru Kotor nastupiti s već kultnom predstavom "Žaba" koja 26. decembra obilježava pet godina od kada je premijerno izvedena na sceni matične kuće.

Brojna gostovanja, bezbrojne nagrade, karta više koja se traži i u Kamernom i u bilo kojem drugom pozorištu u kojoj ova predstava igra, pozivi koji ne prestaju stizati za dalja gostovanja, znak su da će ova predstava još dugo puniti dvorane pozorišta u zemlji i u regiji, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

Na osnovu odluke koju je donio selektor ovogodišnjih 30. Susreta pozorišta/kazališta Brčko Vlado Kerošević, predstava "Koncert ptica" Kamernog teatra 55 izabrana je u takmičarski program ovog festivala i 26. novembra će biti predstavljena žiriju festivala i festivalskoj publici, čime će biti nastavljena tradicija učešća Kamernog teatra 55 na ovom prestižnom bh. festivalu.

U okviru "Dana Zaima Muzaferije" koji će od 28. do 30. novembra biti održani u Visokom, publika će imati priliku vidjeti novu predstavu Kamernog teatra 55 "Ljupaf", koja je premijerno izvedena krajem oktobra i već je dobila nekoliko poziva za gostovanja, uključujući Podgoricu u kojoj će predstava biti izvedena 14. decembra i Kopar, čiji predstavnici su odlučili ovu sjajnu komediju pozvati na gostovanje za Novu godinu.

Tako će koparska publika u novogodišnoj noći uživati u brodveskoj komediji o jednom sasvim neobičnom ljubavnom trouglu.

Sudeći po ovim i predstojećim projektima i gostovanjima, Kamerni tetar 55 nastavlja tradiciju jednog od najboljih bh teatara, koji kontinuirano radi na stvaranju publike i saradnji tetarskih stvaralaca i institucija, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...