Moto "Magija trokuta"
114

Kamerni simfonijski orkestar svečanim koncertom otvorio Zeničko proljeće

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Izložbom fotografija "Waterland" i koncertom Kamernog simfonijskog orkestra otvoreno još jedno izdanje kulturne manifestacije Zeničko proljeće koja će biti održana od 12. aprila do 1. maja.

Ovogodišnji moto kulturne manifestacije Zeničko proljeće je magija trokuta, a tokom 18 dana biće izvedeno 27 različitih kulturnih programa. Najviše je muzičkih, a potom i književnih, pozorišnih i likovnih sadražaja.

Večeras je u foajeu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica otvorena izložba fotografija Mladena Pikulića iz Holandije pod nazivom "Waterland", a potom je sjajnim koncertom Kamerni simfonijski orkestar za nekolicinu Zeničana izveo neke od najpopularnijih kompozicija. Sjajnu pratnju na klaviru tokom večeri pružio je i Bartolomej Stanković koji je kratkim obraćanjima Zeničane odveo u drugu dimenziju.

Uz Kamerni simfonijski orkestar nastupili su i gosti, a na repertoaru su se pronašli Perzijski marš, Balada za Adeline, Leloos theme i Still Water, O sole mio, Nostradamus, Arapski ples i brojne druge.

Jedna od dirigentica Kamernog simfonijskog orkestra Tanisa Cikotić je kazala da je veliko zadovoljstvo zeničkoj publici u jednoj ovakvoj manifestaciji koja ima svoj kontinuitet ponuditi večer kao što je bila večerašnja te da su mlade snage, gosti, dodatno uljepšali početak Zeničkog proljeća.

Malobrojna, ali probrana, zenička publika, aplauzom je nagradila nastup večerašnjeg orkestra.