Zenica Summer Fest
459

Kamerni simfonijski orkestar filmskom muzikom uljepšao ljetnu noć više stotina Zeničana

Piše: E. M.
Detalj s koncerta u Zenici (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
U sklopu Zenica Summer Festa večeras je u Gradskom parku u Zenici Kamerni simfonijski orkestar izvedbama filmske muzike uljepšao noć za više stotina Zeničana koji su nešto više od sat vremena uživali u kvalitetnim zvukovima.

Gradski park u Zenici već dugo vremena je pust i bez sadržaja, a u teren za bočanje večeras se smjestio Kamerni simfonijski orkestar koji je svojim performansom filmske muzike i klasičnih odlomaka izmamio aplauze okupljenih građana Zenice.

Tanita Cikotić dirigentica Kamernog simfonijskog orkestra Zenica je kazala da je već uhodana ekipa bila spremna za jedan ovakav događaj kojim su kulturu prenijeli na ulicu.

"Izuzetna nam je čast što nastupamo na prvom zeničkom festivalu, a s druge strane i što u 29 godina postojanja po prvi put sviramo na otvorenom pred domaćom publikom. Iako ne želim reći da ova sredina ne podržava ovakve stvari, ovo je jedinstvena prilika da naši građani čuju da ne sviramo samo klasičnu muziku već i filmsku i vjerujem da ćemo se nakon ove noći još družiti", kazala je Cikotić.

Reakcije Zeničana i aplauzi kojima su nesebično nagrađivali izvedbe Kamernog simfonijskog orkestra pokazatelj su da je ovom gradu potrebno više ovakvih događaja.

Zenica Summer Fest počeo je 14. jula koncertom Frenkija sa FM Jam ekipom na Kamberovića polju, a nakon sadržaja koji očekuju Zeničane i u narednim danima na brojnim lokacijama, Dubioza kolektiv će 3. augusta zatvoriti ovaj festival na Kamberovića polju.