"Kamen" 13. novembra u Kamernom teatru 55

Klix.ba
12.11.2012. u 11:09
0
0
"Kamen" 13. novembra u Kamernom teatru 55
0
"Kamen" 13. novembra u Kamernom teatru 55
Predstava "Kamen" u režiji Dine Mustafića bit će izvedena u utorak, 13. novembra u 20 sati, u Kamernom teatru 55
"Kamen", djelo poznatog njemačkog autora Mariusa von Mayenburga, na scenu Kamernog Teatra 55 postavio je Dino Mustafić, a u predstavi igraju Jasna Diklić, Dragan Jovičić, Gordana Boban, Zana Marjanović, Tatjana Šojić i Jelena Kordić.

Kamen je priča o sasvim običnoj porodici, u sasvim neobičnim vremenima. Tekst govori o laži koja se prenosi iz generacije u generaciju. Kamen, kao simbol te laži, ima značenje doma, kuće, otpora, krivnje – dramaturgija vremena mijenja mu značenje kroz komad. Postepeno se otkriva falsificiranje života pojedinca, odnosno porodice pritisnute okolnostima i političkim promjenama kojima su se pokušali prilagoditi.

Prema riječima reditelja Dine Mustafića, tekst predstave je veoma složen, emotivan i dirljiv, napisan fragmentarnom dramaturgijom i obuhvata period od nekoliko historijski značajnih godina. To je priča o odloženoj istini koja može biti veoma dramatična za generacije koje se s njom suočavaju. Predstava se bavi pitanjem metaforičke krivice onih koji ni za što nisu krivi i kao takva predstavlja jedno duboko intelektualno i angažirano teatarsko djelo.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: