|

"Kad bi ovo bila predstava" na Otvorenoj sceni SARTR-a

"Kad bi ovo bila predstava" na Otvorenoj sceni SARTR-a
0
Klix.ba
8.2.2013. u 15:20
0
komentara
0

dijeljenja
"Kad bi ovo bila predstava" na Otvorenoj sceni SARTR-a
Večeras, 8. februara, s početkom u 20 sati na Otvorenoj sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će imati priliku pogledati predstavu “Kad bi ovo bila predstava” baziranu na tekstu Almira Imširevića, koju je režirao Agon Myftari, a u produkciji Le Rreme teatarske trupe i ODA teatra, Priština.
U predstavi igraju: Adrian Morina, Besnik Krapi, Armend Ismajli i Rebeka Qena.

Jedna osoba putuje autobusom prema Prištini za vrijeme rata. Pogađa ga snajper, i umire u autobusu. Putnici su šokirani, a pucnjava mijenja njihovo putovanje, i još važnije, mijenja njihove živote.

Događaj prepričavaju svi putnici koji su svjedočili ubistvu, koji su čuli za njega, ili bili u blizini. Obično, nekada i na komičan način, prisjećaju se ubistva, sakupljeni na jednom mjestu da bi dali izjave o pomenutom događaju. U pitanju je groteskna slika smrti i preživljavanja. Putovanje u kojem “ako” transendira u mrežu života i prilika.

Formirana 2012. godine, grupa istomišljenika, Le Rreme teatarska trupa želi istražiti nove forme pričanja priča na sceni oslobeđena od tereta konvencionalnih produkcija, i po pitanu koncepta i po pitanju troškova. U vremenu velike konkurencije pri dobijanju fondova oni želimo oživjeti atrakciju jednostavnost na teatarskoj sceni, s ciljem uspostavljanja direktne veze sa sviješću gledalaca.

Ulaznice se mogu rezervisati putem telefona: 033 664 070, e-maila [email protected] ili slanjem poruke u inbox Facebook pagea.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.