{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kabaretske predstave za srednjoškolce na području Općine Centar

8.11.2012. u 11:03
0
3
Kabaretske predstave za srednjoškolce na području Općine Centar
0
Kabaretske predstave za srednjoškolce na području Općine Centar
Magacin Kabare kao neprofitna profesionalna organizacija i kabaretsko teatarska grupa, koja je stvorena iz potrebe mladih ljudi da osnaže svoj umjetnički izraz i zapostavljene scenske forme u Bosni i Hercegovini, odlučio je predstaviti svoje radove sarajevskim srednjoškolcima.
S obzirom na jedinstvenost i specifičan žanr predstava koje se ne mogu naći u drugim kulturnim institucijama i osvježenje koje je Magacin Kabare donio na sarajevsku pozorišnu scenu, ekipa Magacin Kabarea predložila je projekat kojim bi ove predstave bile prikazane populaciji starijih srednjoškolaca. U saradnji sa Općinom Centar, Magacin Kabare realizira projekat igranja predstava za srednje škole koje djeluju na području Općine Centar.

Dosada je Magacin Kabare ugostio učenike trećih i četvrtih razreda Druge Gimnazije i Opće Realne Gimnazije KŠC-a. Odlične reakcije učenika pokazale su da koncept rada Magacin Kabarea nije samo odlično primljen kod svoje stalne publike, nego i mladih generacija kojoj današnja drštvena situacija sve više uskraćuje kulturna dešavanja.

Magacin Kabare će nastaviti sa svojim aktivnostima i ovisno o interesu drugih općina ostvariti saradnju i predstaviti svoje predstave i učenicima drugih škola.

Magacin Kabare postao je jedinstveno mjesto umjetničkog izraza i društvenih dešavanja. Grupa umjetnika, okupljena oko jedinstvene ideje, kroz stand up komedije i pozorišne predstave, u fokus stavlja političku satiru i mjuzikl.

Od svog osnutka do danas, razvio se u teatar posvećen propitivanju aktuelnih društvenih pitanja čime postavlja standarde za aktivizma kroz različite forme umjetnosti. Svojim inovativnim pristupom prezentaciji gorućih tema i jedinstvenom izvedbom, ovaj teatar nastavlja dugogodišnju tradiciju rezonantnog Sarajevskog pozorišnog izražaja.

Magacin Kabare, u osnovi svog rada, koristi kabaretsku formu kao sredstvo osnaživanja savremenog bosanskohercegovačkog društva, te doprinosi razvoju dijaloga propitujući teme sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: