Kultura
26

"Josip i kričave boje njegovih snova": Mjuzikl sa Broadwaya i u Kiseljaku

Klix.ba
Međunarodno priznati reditelj iz Sjedinjenih Američkih Država Richard Montez u Kiseljaku proteklih mjesec dana radi s djecom i mladima, nakon čega će održati raznobojni mjuzikl s Broadwaya pod nazivom "Josip i kričave boje njegovih snova".

Mjuzikl se temelji na biblijskom liku i događaju iz Starog zavjeta – Josipu, kojeg su njegova braća prodala u ropstvo, a na Broadwayu je do sada izveden čak 750 puta. Međunarodno pozorište CornerstoneArts, u režiji Richarda Monteza, uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja širom svijeta.

Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, zasigurno i zato što je muziku napisao jedan od neuglednijih kompozitora ovog žanra Andrew Lloyd Webber, poznat po mjuziklima Mačke, Fantom Opere, Isus Krist Superstar, Evita itd. Tekst za ovaj mjuzikl napisao je Tim Rice, poznat po scenariju za Disneyev animirani film "Kralj Lavova".

Ovaj muzički komad traje oko sat i po, uz puno pjesme, plesa, glume i igre, scenskih boja i raznovrsnih kostima, a ovoga puta izvest će ga amaterski glumci iz Kiseljaka, Čapljine, Ljubuškog i Zagreba.

Predstava će biti izvedena u nedjelju, 17 maja u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Goran Kovačić s početkom u 19 sati.

Organizator ovog događaja je Općina Kiseljak, a ulaz je besplatan.