{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Još jedno pismo preko Crvenog krsta" na festivalu glumaca u Konjicu

27.4.2015. u 10:50
4
3
"Još jedno pismo preko Crvenog krsta" na festivalu glumaca u Konjicu
4
"Još jedno pismo preko Crvenog krsta" na festivalu glumaca u Konjicu
Predstava "Još jedno pismo preko Crvenog krsta" autorica Sanele Krsmanović i Elme Selman, gostovat će večeras u 19 sati na Festivalu glumaca u Konjicu.
Ova dokumentarno-plesna predstava bazirana je na prikupljenim intimnim pismima koja su slana devedesetih godina putem Crvenog krsta, govori o emocijama koje su pisma nosila, te predstavlja intimne ožiljke i obilježja koje je ovaj svojevrsni ratni komunikacijski fenomen ostavio. Predstava je nastala u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Nastavljajući promociju svih pozorišnih struka, Scena MESS april obilježava kao mjesec pozorišnog svjetla. Majstor svjetla na predstavi "Još jedno pismo preko Crvenog krsta", Nedim Pejdah, rekao je rad svjetla posebna stvar koja daje vizuelni identitet svakoj predstavi.

"Svjetlo svakoj predstavi daje svojevrsan pečat i kao poseban način izraza u teatru, uvijek upotpunjava cijeli koncept priče. Mi kao majstori svjetla se uvijek trudimo da najbolje implementiramo ono što glumci i režiseri žele", rekao je Pejdah te dodao da mu je posebno drago što je ovom predstavom u posao ušao i mlađi kolega Nedim Kukavica.

U okviru sarajevskog programa Scene MESS, predstava Aleša Kurta, "Koncert ptica" večeras će igrati u Kamernom teatru 55 sa početkom u 20 sati.

"U našem poslu je iskustvo najbitnije posebno uzimajući u obzir da ne postoji neka formalna edukacija. Mi kao majstori svjetla smo tu da realizujemo ideje režisera i glumaca i uvijek se trudimo da sve bude prema planu. U odnosu na druge predstave, 'Koncert ptica' je bila malo zahtjevnija predstava, ali uz dobru pripremu i saradnju uvijek uspijemo sve tehnički uskladiti", naveo je majstor svjetla Elvedin Bajraktarević.

Uloge u predstavi "Koncert ptica2 ostvarili su Mirsad Tuka, Amar Selimović, Tatjana Šojić, Senad Alihodžić i Aida Bukva. Ulaznice za predstavu mogu se rezervisati putem broja 033 550 475, e-maila [email protected] ili lično na blagajni Kamernog teatra 55 u periodu od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati.
Više o aktivnostima Scene MESS možete pronaći na www.mess.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: