|

Još jedna nagrada za Emira Hadžihafizbegovića za film "Takva su pravila"

Još jedna nagrada za Emira Hadžihafizbegovića za film "Takva su pravila"
4
F
FENA
17.11.2014. u 12:21
3
komentara
4

dijeljenja
Još jedna nagrada za Emira Hadžihafizbegovića za film "Takva su pravila" Emir Hadžihafizbegović sa suprugom (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Glumac Emir Hadžihafizbegović osvojio je za glavnu mušku ulogu u filmu "Takva su pravila" još jednu nagradu, ovog puta na 21. međunarodnom filmskom festivalu u Minsku, što mu je četvrto priznanje za glumačko ostvarenje u tom filmu reditelja i scenariste Ognjena Sviličića.
Za ulogu oca mladića kojeg neko od vršnjaka bez povoda pretuče na cesti, što dovede do tragičnih posljedica i okolnosti u kojima ravnodušne državne institucije nimalo ne pomažu, jer "takva su pravila", Hadžihafizbegović je već nagrađen na festivalima u Veneciji, Cottbusu i Stockholmu. Uz njega glume Jasna Žalica, te Hrvoje Vladisavljević i Veronika Mach.

Direktorica fotografije bila je Crystel Fournier, montažer Atanas Georgiev, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Katarina Zaninović, a dizajneri zvuka Tomislav Gašparić i Jean-Guy Veran. Film je sufinansiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije.

Producenti filma su hrvatski MaXima Film, francuski KinoElektron, a koproducenti srbijanski Biberche Productions i makedonski Trice Films.

Festival u Minsku, njegovo 21. izdanje, održalo se od 7. do 14. novembra. Riječ je godišnjoj manifestaciji koja se održava u novembru, a sastoji se od konkurencije igranih i dokumentarnih filmova, te radova za djecu. Ovogodišnji Grand Prix osvojio je ukrajinski film "The Tribe" Miroslava Slaboshpytskiya.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...