Kultura
0

Još jedan koncert Jazz Festa premješten u BKC

Klix.ba
Hamilton de Holanda
Hamilton de Holanda
Iako je do koncerta brazilskog umjetnika Hamiltona de Holande ostalo šest dana, zbog velikog interesa posjetilaca Jazz Festa za ovaj koncert, njegov će nastup biti održan u Bosanskom kulturnom centru, umjesto u Pozorištu mladih kako je prethodno planirano.

Brazilski virtuoz na bandolimu, brazilskom tradicionalnom instrumentu sličnom mandolini, nastupit će na 17. Jazz Festu Sarajevo u četvrtak 7. novembra. Koncert Hamiltona de Holande bit će održan, kako je ranije i najavljeno, prije koncerta grupe Jacka DeJohnettea, dakle u 19.00 sati.

Ovo je drugi koncert ovogodišnjeg Jazz Festa koji se zbog velikog interesa posjetilaca premješta u veću dvoranu. Prošle sedmice ulaznice za koncert David Gilmore Art of Ascension Trija su rasprodate i prije otvaranja festivalskog box officea te je direkcija festivala odlučila i ovaj koncert organizirati u dvorani BKC-a umjesto u Pozorištu mladih.

Na ovaj način Jazz Fest će omogućiti svima koji to žele, da uživaju u koncertima Hamiltona de Holande i trija kojeg čine David Gilmore, Matt Garrison i Gene Lake.

Ulaznice za sve festivalske koncerte mogu se kupiti po cijenama odd 12 i 24 KM u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom osim nedjelje, od 12.00 do 22.00 sata.