Kultura
0

Još dva dana do 11. Jazz Festa

Sarajevo-x.com
Ostala su još dva dana do početka 11. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo 2007 koji će trajati sve do 4. novembra, a u okviru kojeg će se održati 13 koncerata.

Kako saznajemo u direkciji festivala, danas počinju tehničke pripreme koje podrazumijevaju montažu opreme i pripremu dvorana Bosanskog kulturnog centra, Doma Vojske Federacije, Pozorišta mladih i CDA u kojima će od 31. oktobra do 4. novembra biti organizirano trinaest koncerata u okviru četiri festivalska programa: Main Stage, Solo Stage, Strange Fruits Stage i Groove Stage.

O velikom interesu posjetilaca ne samo iz Sarajeva već iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i šire regije svjedoči podatak o velikom broju poziva i rezervacija ulaznica izvršenih u proteklih sedam dana putem telefona. Online rezervacijama i rezervacijama ulaznica putem telefona, Jazz Fest je omogućio publici iz svih krajeva naše zemlje da na jednostavan način osigura svoj dolazak na festival. Također, već sedam dana u Bosanskom kulturnom centru otvoren je zvanični box office 11. Jazz Festa Sarajevo 2007.

“Drago nam je da je ovogodišnji festival sa svojim programom probudio znatiželju i izazvao interes širom zemlje, a posebno nas veseli činjenica da se svake godine broj publike povećava u skladu sa razvojem festivala”, kaže Edin Zubčević, direktor Jazz Festa i dodaje: “Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ispunimo i opravdamo sada već velika očekivanja.”