{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jesen stiže Dunjo moja" u kinima

N
NINA
21.10.2004. u 10:42
0
0
"Jesen stiže Dunjo moja" u kinima
0
"Jesen stiže Dunjo moja" u kinima
Od danas, 21. oktobra, Obala Art Centar, u Sarajevu – kino BKC, predstavlja film Ljubiše Samardžića, kandidata za nagradu Oskar, "Jesen stiže Dunjo moja" u terminu od 19:00 i 21:00 sati.
Film "Jesen stiže Dunjo moja" predstaviti će se publici u Zenici 21. oktobra, dok će publika u Tuzli imati priliku premijerno vidjeti ovaj film u petak 22. oktobra u terminu 18:20 i 22:00 sata.


Ovo je jedan od devet filmova iz selekcije takmičarskog Regionalnog programa Sarajevo Film Festivala koji je doživjeo svoju međunarodnu premijeru u sarajevskom Narodnom pozorištu.


Radnja ovog filma se odvija negdje u Banatu 1914 godine… Bezbrižno djetinjstvo Save, Marije i Petrašina prekida početak I svjetskog rata. Sava i Petrašin, protiv svoje volje, odlaze da služe vojsku austro-ugarske monarhije. Četiri godine iza toga, rat je završen. Sava se vraća kući. Dočekuje ga Marija i njegov najbolji drug Petrašin koji je ranije došao iz rata, jer je na frontu izgubio ruku. Ustreptala ljubav Save i Marije se ostvaruje.


Na putu njihove potpune sreće, ispriječio se Savin otac, koji pored tri ćerke, ne želi da “hrani nova gladna usta”! Sava poslije tuče sa ocem, napušta selo i odlazi preko Tise u varoš. Marija ostaje ucveljena i nemoćna. Sava u varoši nalazi posao u mlinu bogatog Grandfilda. Njegova ćerka Anica je “bacila oko” na Savu. Brižan otac Grandfild, predlaže Savi da se oženi Anicom…

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: