{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Jesen stiže Dunjo moja" u kinima

N
21.10.2004. u 10:42
0
0
"Jesen stiže Dunjo moja" u kinima
0
"Jesen stiže Dunjo moja" u kinima
Od danas, 21. oktobra, Obala Art Centar, u Sarajevu – kino BKC, predstavlja film Ljubiše Samardžića, kandidata za nagradu Oskar, "Jesen stiže Dunjo moja" u terminu od 19:00 i 21:00 sati.
Film "Jesen stiže Dunjo moja" predstaviti će se publici u Zenici 21. oktobra, dok će publika u Tuzli imati priliku premijerno vidjeti ovaj film u petak 22. oktobra u terminu 18:20 i 22:00 sata.


Ovo je jedan od devet filmova iz selekcije takmičarskog Regionalnog programa Sarajevo Film Festivala koji je doživjeo svoju međunarodnu premijeru u sarajevskom Narodnom pozorištu.


Radnja ovog filma se odvija negdje u Banatu 1914 godine… Bezbrižno djetinjstvo Save, Marije i Petrašina prekida početak I svjetskog rata. Sava i Petrašin, protiv svoje volje, odlaze da služe vojsku austro-ugarske monarhije. Četiri godine iza toga, rat je završen. Sava se vraća kući. Dočekuje ga Marija i njegov najbolji drug Petrašin koji je ranije došao iz rata, jer je na frontu izgubio ruku. Ustreptala ljubav Save i Marije se ostvaruje.


Na putu njihove potpune sreće, ispriječio se Savin otac, koji pored tri ćerke, ne želi da “hrani nova gladna usta”! Sava poslije tuče sa ocem, napušta selo i odlazi preko Tise u varoš. Marija ostaje ucveljena i nemoćna. Sava u varoši nalazi posao u mlinu bogatog Grandfilda. Njegova ćerka Anica je “bacila oko” na Savu. Brižan otac Grandfild, predlaže Savi da se oženi Anicom…

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: