Kultura
0

Jeremy Irons: U radu i životu slijedim srce i instinkt

FENA
Jeremy Irons; Foto: SFF
Jeremy Irons; Foto: SFF
Program "Kafa sa..." 13. Sarajevo film festivala danas je ugostio jednog od najvećih glumaca današnjice i predsjednika ovogodišnjeg žirija za Takmičarski program za igrani film Jeremya Ironsa. Ovaj oskarovac je govorio o svom glumačkom životu, počecima i dosadašnjim iskustvima, zahtjevnim scenama i ulogama.

Ovaj oskarovac je, pred do posljednjeg mjesta popunjenim Avangard trgom, namijenjenim javnim intervjuima 13. SFF- a, govorio o svom glumačkom životu, počecima i dosadašnjim iskustvima, zahtjevnim scenama i ulogama.

Govoreći o svojim prvim ulogama kazao je kako nije pokazivao veliki talent, već ga je kasnije kroz različite uloge uvježbavo. Njegov je stav da su glumci sasvim obični ljudi.

"Možda mislimo da su glumci veliki jer ih gledamo na filmskom platnu, ali smo svi u stvari sasvim obični ljudi", kazao je.

Smatra da postoji mnogo momenata u karijeri kada se glumac osjeti obeshrabrenim, ali ipak slijediti svoje scre i instnikt u radu i različitim životnim odabirima, njegova je nit vodilja.

U glumi se doživljava kao instinktivni glumac, a u ulogu koju otjelovljuje potpuno se uživljava. Uživa istraživati stvari o kojima u vlastitom ne zna ništa, te vidjeti i osjetiti kako je biti u određenim životnim situacijama.

Irons je kazao i nešto o ljubavi za čiju je potragu uvijek bio zainteresiran.

"Mislim da je ljubav osnova života. To je najvažnija stvar koja pronađe svakoga od nas bilo kada u životu. To je put za našu komunikaciju. Ona je stvar koju u životu trebamo i koju sam mnogo istraživao u svojim filmovima, mnogo vrsta ljubavi", ocijenio je ovaj iznimni britanski glumac.