Kultura
0

"Jedan Pikaso" gostuje na festivalu Mostarska liska

Sarajevo-x.com
SARTR-ova predstava "Jedan Pikaso" pozvana je da u čast nagrađenih zatvori ovogodišnji Festival komedije Mostarska liska.

Tako će se glumci Meto Jovanovski, gost iz Makedonije, i prvakinja SARTR-a Selma Alispahić, predstaviti mostarskoj publici 27. aprila 2011. Inače, ova predstava koja je premijerno izvedena 23. marta, u režiji Ljiljane Todorović, nastala je prema dramskom tekstu Jefrreya Hatchera i afirmira univerzalnu temu koja upućuje na pravo slobodnog djelovanja umjetnika, bez obzira u kojem vremenu on živio, na njegov dignitet i dostojanstvo i kao čovjeka i kao stvaraoca.

Predstava "Jedan Pikaso" će 29. aprila uzeti učešća i na kulturnoj manifestaciji "Dani proljeća" u Brčkom, da bi već sutradan, 30. aprila, gostovala u Beogradu, na sceni Teatra "Bojan Stupica" Jugoslavenskog dramskog pozorišta, u sklopu "Dana Sarajeva u Beogradu". Inače, ovo je već treći put da SARTR učestvuje na ovoj manifestaciji koja ima za cilj uspostavljanje jačih veza među mladima, umjetnicima, političarima i ostalim aktivnim učesnicima u gradskom životu Sarajeva i Beograda.