Kultura
147

Jazz Fest: Zbog neuslovnog prostora BKC-a, ulaznice će se prodavati na La Benevolenciji 14

Klix.ba
Jazz Festa će prodaju ulaznica i preuzimanje rezervisanih ulaznica za 20. Jazz Fest Sarajevo umjesto u BKC-u, od ponedjeljka 24. oktobra, vršiti na adresi La Benevolencija 14 (u prostorijama Jazz Festa), u terminu od 12.00 do 20.00 sati.

Razlog tome je, kažu iz organizacije Jazz Festa, neuslovna prostorija BKC-a koja im je dodijeljena na korištenje kao box office, odnosno mjesto prodaje ulaznica.

"Nakon brojnih pokušaja da dobijemo konačnu informaciju a kako bismo blagovremeno pripremili prostoriju za korištenje, jučer smo dobili ovu prostoriju (vidi slike), prostor koji je memljiv, neuslovan, prostor koji je pregrađen od susjednih prostorija ćebadima i panelima i koji nije samo zbog higijenskih uslova neprikladan već i zbog buke iz susjedne sale u kojoj se dešavaju druge aktivnosti.

Nema potrebe napominjati da Jazz Fest već godinama uredno plaća korištenje BKC-a, vrši krečenje prostorija prije njihovog korištenja kako bi se dovele u pristojno stanje, i donosi u BKC svu potrebnu opremu – od zavjesa do tehnike, uključujući i sve potrebno tehničko osoblje kako bismo realizirali koncerte – i kako bismo publici Jazz Festa i gostima festivala boravak u BKC-u učinili što ugodnijim, u onoj mjeri u kojoj je to uopšte moguće", stoji u saopćenju Jazz Festa.

Iz organizacije festivala naglašavaju da je rezervacija prostora BKC-a izvršena 18. decembra 2015. godine, a d aje ugovor o korištenju prostora potpisan u martu ove godine. Jazz Fest je od septembra pokušavao saznati koja od prostorija BKC-a će biti dostupna za box office, odnosno prodaju ulaznica.