Kultura
64

Jazz Fest Sarajevo: U toku je rana rezervacija ulaznica

Gregory Porter
Gregory Porter
U toku je rana rezervacija ulaznica za ovogodišnji, 18. međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo koji će biti održan od 4. do 9. novembra.

Rana rezervacija ulaznica, odnosno tzv. "eary bird" ulaznice omogućavaju uštedu do 14 KM po jednoj ulaznici, a mogu se rezervirati na zvaničnoj web stranici www.jazzfest.ba sve do 15. augusta. Cijena "early bird" ulaznica iznosi od 12 do 31 KM.

Ovo je samo jedan od načina na koji direkcija Jazz Festa nastoji olakšati posjetiocima festivala kupovinu ulaznica, imajući u vidu aktuelnu ekonomsku situaciju u zemlji, ali i činjenicu da je program 18. Jazz Festa privukao veliku pažnju publike dokazujući da festival svake godine pomjera granice kada je u pitanju kvalitet koncerata, kako u programskom tako i u produkcijskom smislu.

Program 18. Jazz Festa čine koncerti iznimno atraktivnih umjetnika i njihovih aktuelnih projekata poput Gregoryja Portera, Johna McLaughlina, Billa Frisella, Dianne Reeves, Avishai Cohen Trija, Ibrahima Maaloufa, Miroslava Tadića i braće Teofilović, Hakona Kornstada. Rana rezervacija ulaznica traje do 15. augusta nakon čega je osigurana njihova besplatna dostava, servis Jazz Festa koji na zadovoljstvo publike uspješno funkcionira već 14 godina.

Napominjemo da je i ove godine posljednji dan festivala rezerviran za programe za najmlađe: cijena ulaznice za koncert za djecu iznosi 5 KM dok je učešće na radionici za školski i predškolski uzrast i ove godine besplatno, uz također besplatan sok i čokoladu.

Više detalja na www.jazzfest.ba.