{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jazz Fest predstavlja bh. umjetnike

S
10.8.2008. u 12:43
0
10
Jazz Fest predstavlja bh. umjetnike
0
Next Generation – naziv je novog programa 12. Jazz Festa Sarajevo 2008 kojim će biti predstavljeni Damir Imamović Trio i Amira Medunjanin sa svojim bendom.


"Ova scena je nastala kao reakcija na pojavu nove generacije bh. muzičara opredijeljenih da stvaraju umjetničku muziku. Želimo pružiti priliku ne samo umjetnicima koje ćemo predstaviti ove godine, nego i onima koji tek dolaze. Nadam se da će Next Generation postati sastavni dio programa Jazz Festa i u narednim godinama" rekao je Edin Zubčević, direktor Jazz Festa.

Next Generation scena će biti organizirana u Domu policije, prostoru u kojem se od 2000. do 2005. godine dešavao glavni program ovog festivala i na kojoj su nastupili muzičari poput Davea Hollanda, Richarda Galliana, Joea Zawinula, Esbjorn Svensson Trija, Jacka De Johnettea, Johna Pattituccija, Vienna Art Orchestra, Johna Scofielda, Charlie Haden Liberation Music Orchestra i mnogih drugih.

"U dvorani Doma policije Jazz Fest Sarajevo je postao ono što danas jeste – međunarodni festival prepoznatljive estetike i značajan toponim na karti evropskih festivala. Želja nam je da upravo u ovoj dvorani otvorimo novo poglavlje umjetničke muzike u našoj zemlji i da upravo na tom mjestu počnemo sistematično prezentirati domaće autore i izvođače. Pored simboličnog značaja, ova dvorana je i dalje jedan od rijetkih prostora u našem gradu čija akustika odgovara našim ambicijama", dodao je Zubčević.

Koncert trija Damira Imamovića planiran je za 5. novembar, dok će Amira Medunjanin sa pratećim bendom nastupiti dan kasnije. Ovogodišnji 12. po redu međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2008 od 5. do 9. novembra predstavit će osamnaest koncerata na pet festivalskih scena, uz brojne druge prateće sadržaje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: