{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javno predavanje "Posebnosti bh. zidnog slikarstva"

F
FENA
4.12.2007. u 17:38
0
0
Javno predavanje "Posebnosti bh. zidnog slikarstva"
0
Javno predavanje "Posebnosti bh. zidnog slikarstva"
Centar za kulturno naslijeđe Međunarodnog foruma Bosna organizirat će u četvrtak, 6. decembra u Sarajevu, javno predavanje "Posebnosti bosansko-hercegovačkog zidnog slikarstva“. Gost govornik je prof. Ljiljana Ševo (Univerzitet u Banja Luci, Univerzitet u Sarajevu), saopćeno je iz Međunarodnog foruma Bosna.
Ljiljana Ševo diplomirala je istoriju umjetnosti, magistrirala 1995. na temu "Manastir Lomnica“, doktorirala na temu "Srpsko zidno slikarstvo 18. vijeka u vizantijskim tradicijama“ na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2001. godine.

Od 1988. godine do 2006. radila je u Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode u Banjoj Luci. Od 1998. godine predaje na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, od 2006. godine u zvanju vanrednog profesora.

Od 2003. godine predaje na katedri za historiju umjetnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Od marta 2002. godine je član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika u BiH. Kao korisnik Fulbright stipendije u toku 2004. - 2005. godine obavila je postdoktorska istraživanja na univerzitetu Princeton u SAD. Objavila je veći broj knjiga i naučnih radova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: