Kultura
0

Javno predavanje "Dileme kulturnih politika u Evropi: između lokalnih potreba i globalnih izazova"

Sarajevo-x.com
"AKCIJA Sarajevo - agencija za kulturni razvoj" poziva sve zainteresovane na javno predavanje s diskusijom "Dileme kulturnih politika u Evropi: između lokalnih potreba i globalnih izazova", koje će održati dr. Dragan Klaić.

U periodu dok je kulturna strategija Bosne i Hercegovine tek u fazi izrade, dok kulturni djelatnici i institucije jedva preživljavaju jednu od najžešćih kriza u njihovoj historiji, dok je domaća kulturna realnost opterećena skandalima i obilježena bombastičnim estradnim spektaklima, a dok bosanskohercegovački umjetnici ostvaruju blistave uspjehe na međunarodnoj sceni, pokušaćemo kroz seriju javnih predavanja i debata renomiranih stručnjaka iz svijeta sa publikom iz BiH istražiti uzroke krize u oblasti kulture i pokušati predložiti realistična strateška rješenja...

Na ovom će predavanju, Dragan Klaić, koji predstavlja jednog od vodećih stručnjaka za oblast kulturne politike u Evropi, razmotriti dileme kulturne politike kako se manifestuju u različitim krajevima Evrope, s posebnom pažnjom posvećenom specifičnostima balkanskih zemalja.

Predavanje Dragana Klaića održava se u saradnji s Akademijom scenskih umjetnosti u Sarajevu i Mediacentrom Sarajevo.

Predavanje će se održati u Mediacentru, Kolodvorska 3, u petak, 7. aprila u 18:00 sati

Napomena: Molimo da na vrijeme najavite vaš dolazak na predavanje.

Kontakt: [email protected].