Osvojite karte!
62

Jasmin Džemiđić na BIScenu donosi sit-down komediju "Sjedi da se ispričamo"

L. K.
Na BISceni prošlog četvrtka vladala je odlična atmosfera uz ekipu predstave "Taksimetar", a sjajno raspoloženje nastavlja se 20. februara kada u BIS stiže Jasmin Džemiđić sa svojom sit-down komedijom "Sjedi da se ispričamo".

Prošli četvrtak (13. februar) bio je rezervisan za još jednu fenomenalnu večer na BISceni s predstavom “Taksimetar” u kojoj glume talentovani Irfan Ribić i Adem Smailhodžić. Ujedno je njihovo gostovanje na BISceni predstavljalo dugo očekivano premijerno igranje pomenute predstave u Sarajevu.

Duhovita i dinamična predstava “Taksimetar” nikoga nije ostavila ravnodušnim. Sala ispunjena do posljednjeg mjesta, nastup koji je sve vrijeme mamio smijeh gostiju i, u završnici, gromoglasni aplauz su najbolji dokaz o kakvoj komediji se radilo na BISceni prošli četvrtak.

"Nakon tri odigrane predstave u BISu, možemo slobodno da kažemo da zajedno s rajom kreiramo već tradicionalni scenski četvrtak u Sarajevu. Sve tri predstave su odisale pozitivnom energijom, kvalitetnom igrom, a svima vjerujemo najbitnije, nasmijanim i zadovoljnim gostima koji nakon svakog nastupa pitaju šta planiramo dalje", kazao je Orhan Galičić, direktor The Brew Co., nakon igranja “Taksimetra” na BISceni: “Od prve predstave i same ideje o BISceni, željeli smo da kreiramo još jednu pozitivnu priču u našem gradu. Ali kao i mnogo puta dosad, raja je još jednom pokazala zašto sve što radimo je vrijedno rada i truda. Njihova iskrena povratna, podrška i posjete su najbolji pokazatelji da BIScena ima potencijal jedne velike priče".

Nakon predstave “Taksimetar”, nastavak njihove priče o BISceni je rezervisan za nadolazeći četvrtak – 20. februar 2020. u 21 sat – kada na BIScenu dolazi Jasmin Džemiđić sa svojom sit-down komedijom “Sjedi da se ispričamo”. Karizmatičan, nasmijan i uvijek pozitivan, Jasmin će se potruditi da i "njegov" četvrtak na BISceni prođe u odličnoj atmosferi.

Kako je podijelio sa ekipom BISa, “jedna sam od rijetkih osoba sa invaliditetom koja ima i smisla za humor." A na pitanje njegovog nastupa, rekao je: "Nemojte da vam bude neugodno da se smijete na moj račun, jer ćemo mi samo da sjednemo i da se ispričamo".

“Ne sumnjamo da će Jasmin svojim sit-down nastupom nastaviti u istoj energiji,” objasnio je Galičić: “Također, ono što nam je mnogo drago primjetiti je i interesovanja čitateljki i čitatelji portala Klix.ba koji iz sedmice u sedmicu označavaju osobe s kojima planiraju doći na svaku od dosadašnjih predstavu. Tako da, kada sagledamo sve što nam je BIScena do sad donijela, možemo samo da kažemo da smo preponosni na dosad ostvareno i da smo zahvalni svakim vidom podrške, uključujući i podršku portala Klix.ba", završio je Galičić.

Ukoliko se želite pridružiti i ovaj četvrtak na BISceni i osvojiti dvije karte za nastup Jasmina Džemiđića koji je rezervisan za 20. februar s početkom u 21 sat, sve što trebate uraditi jeste označiti osobu s kojom želite otići ići na nastup na Facebook objavi zvanične stranice portala Klix.ba. Sretni dobitnici/e karata će biti kontaktirani u srijedu (19. januara). Kao i za prethodna tri nastupa, i za ovaj nastup smo pripremili šest karata.

A karte u slobodnoj prodaji možete kupiti preko portala kupikartu.ba ili direktno u prostoru Brew Imperial Society, ul. Maršala Tita 56.