Kultura
0

Jajce: Otvorena izložba slika Ivana Lackovića Croate i Drage Marelja

FENA
Jajce
Jajce
Uz prigodan muzički program u izvedbi Zbora mladih "Frama" Župnog ureda Podmilačje i u prisustvu brojnih ljubitelja umjetnosti u Jajcu je u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", podružnice Stjepan Tomašević Jajce, otvorena izložba slika autora Ivana Lackovića Croate i Drage Marelja.

Prigodnim riječima prisutnima se obratio načelnik Općine Jajce Nisvet Hrnjić, dok je izložbu zvanično otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Ljubo Lovrić.

Izložba slika Ivana Lackovića Croate i Drage Marelja bit će otvorena do 10. jula u Domu kulture u Jajcu.

Ivan Lacković Croata, rođen 1932. u selu Batinska u Republici Hrvatskoj, klasik je hrvatske i svjetske naivne umjetnosti. Ubraja se među najbolje crtače 20-tog stoljeća. Bio je učenik Krste Hegedušića. Izlagao je puno, skupno i samostalno u zemlji i svijetu. Umro je 2004. godine.

Drago Marelja, rođen 1961. u selu Potočani kod Tešnja. Crta od ranog djetinjstva. Pripada krugu umjetnika izašlih iz Lackovićevog ataljea. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlaže skupno i samostalno u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Đakovu, saopćeno je iz HKD "Napredak".