{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jajce: Muzej AVNOJ-a imao 23.000 posjetilaca

F
1.1.2014. u 16:27
0
2
Jajce: Muzej AVNOJ-a imao 23.000 posjetilaca
0
Jajce: Muzej AVNOJ-a imao 23.000 posjetilaca
Muzej AVNOJ-a u Jajcu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Profesor dr. Enes Milak, direktor Muzeja AVNOJ-a i sekretar Društva za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa Jajca, govoreći o aktivnosti Muzeja i Društva ističe da je Muzej AVNOJ-a u prethodnoj godini imao 23.000 posjetilaca.
Kad je riječ o Muzeju značajna investicija je otvaranje Male galerija Muzeja koja je otvorena izložbom crteža Božidara Jakca “Put AVNOJ-a”. Jakac je svoja djela nastala tokom učešća u NOB-u (1941.- 1945.) poklonio Muzeju Drugog zasjedanja AVNOJ-a u Jajcu.

Osim izložbe crteža Božidara Jakca, Mala galerija predstavila je i izložbu skulpture Suada Salihovića i Izložbu fotografija i dokumenata "Drugo zasjedanje AVNOJ-a". U okviru aktivnosti Muzej AVNOJ-a je u Domu kulture povodom Dana državnosti organizovao izložbu fotosa i dokumenata "Obnova državnosti Bosne i hercegovine".

Održana je manifestacija "Dani AVNOJ-a i obilježena 70-ta godišnjica održavanja Drugog zasjedanja AVNOJ-a

U okviru aktivnosti Društva za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa Jajca kako kaže Milak završen je projekat obnove zaštitne zgrade i reljefa Mitreuma u Jajcu. Također je završen i projekat uređenja nekropole stećaka Vincu.

"Projekt 'Valorizacija nekropola stećaka općine Jajce' priveden kraju i očekujemo rukopis studije u narednoj godini", kaže Milak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: