Kultura
32

Jadranka Kosor "ukrala" pažnju na crvenom tepihu SFF-a

Piše: A. Dž.
Foto: N. G./Klix.ba
Jadranka Kosor (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vjerovatno najveća zvijezda šeste večeri 19. SFF-a je bila bivša predsjednica Vlade Hrvatske, Jadranka Kosor, koja je večeras prošetala crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Za razliku od prethodnih nekoliko večeri, na crvenom tepihu je bilo nešto više novinara, no publika i dalje ne pokazuje pretjerani interes za defile gostiju SFF-a.

Iako su već drugu večer zaredom svi očekivali dolazak Dannyja Glovera, on se ni večeras nije pojavio na crvenom tepihu.

Ali, bili su tu ugledni reditelj, glumac i pisac Elia Suleiman, u društvu pjevačice Yasmine Hamden iz Libana. Njih dvoje su u Sarajevo stigli kao predstavnici Doha filmskog instituta s kojim je SFF od ove godine uspostavio saradnju.

Ekipa filma "Krivina", predvođena rediteljem Igorom Drljačom, također je pozdravila publiku ispred Narodnog pozorišta, kao i ekipa palestinskog ostvarenja "Omar" koji se večeras prikazuje u Ljetnom kinu !hej.

Narodno pozorište rezervisano je za svjetsku premijeru austrijskog filma "Talea", tako da je ekipa ovog filma bila u centru dešavanja na tepihu.

Predvodila ju je rediteljica Katharina Muckstein, koja je kazala da je bilo veoma uzbudljivo raditi film o dva ženska lika.

"Teško je raditi sa djecom, ali smo svi radili kao profesionalci i dobro se zabavili", kazala je ona i dodala da ne očekuje nikakvu nagradu na SFF-u te da joj je jako drago što ima priliku predstaviti svoj rad ovdašnjoj publici.

Na programu 19. SFF-a večeras je još jedan crveni tepih i još jedna svjetska premijera. Riječ je o bh. ostvarenju "Sa mamom" reditelja Faruka Lončarevića.

SFF