Kultura
71

"Ja mahaluša" u junu u Sarajevu, Travniku i Cazinu

Klix.ba
Najveći pozorišni hit u BiH u junu nastavlja svoju bosanskohercegovačku turneju. Osim u Sarajevu, gdje 12. i 18. juna igra u Kamernom teatru 55, ovaj prvi i originalni bh. cabaret imat će po prvi put priliku pogledati travnička i cazinska publika.

U Travniku će se mahalati 20. juna u Centru za kulturu a u Cazinu, dva dana kasnije, 22. juna u Domu kulture.

Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti FILTER je producent najvećeg i najpopularnijeg nezavisnog pozorišnog projekta koji je na velika vrata uspio afirmirati cabaret i ustanoviti u BiH muzički teatar kao samosvojni teatarski žanr.

Prva originalna bh. cabaret predstava "Ja, mahaluša" do sada je imala 66 izvođenja pred 32.000 posjetilaca što je rekordna posjeta u godinu dana izvođenja. Od toga, 33 izvedbe imali smo u Sarajevu, a 33 u BiH i regiji. Svaka predstava je igrana pred punim dvoranama i protagonisti su nagrađeni ovacijama i istinskim oduševljenjem.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima traži se karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Predstava je rađena prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč "Ja, mahaluša", a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, a uz Nelu u predstavi igra Nenad Tešić i Ansambl Cabaret.

Karte se mogu kupiti na blagajni Kamernog teatra, te Centra za kulturu Travnik i Doma kulture Cazin.