Kultura
94

"Ja, mahaluša" u Gračanici 2. jula

Klix.ba
Najveći pozorišni hit u BiH u julu nastavlja svoju bosanskohercegovačku turneju. U okviru Ljetnih večeri pod lipama Gračanice, u BKC-u Gračanica će se 2. jula u 20 sati i mahalati. Provjereni mahalaši i mahaluše najvedrijeg cabarea na svijetu, izvest će po 71. put svoju urnebesnu komediju o muško-ženskim odnosima.

Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti Filter producira najveći i najpopularniji nezavisni pozorišni projekt, koji je na velika vrata uspio afirmirati cabare i ustanoviti BiH muzički teatar kao poseban teatarski žanr.

Prva originalna bh. cabare predstava "Ja, mahaluša" dosad je imala 70 izvođenja pred 32.000 posjetilaca, što je rekordna posjeta u godinu dana izvođenja. Od toga, 35 izvedbi je realizirano u Sarajevu, a 35 u BiH i regiji. Svaka predstava je igrana pred punim dvoranama i protagonisti su nagrađeni ovacijama i istinskim oduševljenjem. Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima traži se karta više, jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Predstava je rađena prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč "Ja, mahaluša". Glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević, koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, a uz Nelu u predstavi igraju Nenad Tešić i Ansambl Cabaret.

Karte se mogu rezervirati na blagajni BKC-a Gračanica.