{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ja, mahaluša" premijerno u Kamernom teatru 55

S
28.2.2011. u 14:55
0
21
"Ja, mahaluša" premijerno u Kamernom teatru 55
0
"Ja, mahaluša" premijerno u Kamernom teatru 55
Pozorišna predstava "Ja, mahaluša", koju producira Filter, svoje će premijerno izvođenje imati 17. marta na sceni Kamernog teatra 55. Prva i druga repriza zakazane su za 18. i 19. marta.
Zbog velikog interesiranja čitateljske publike koja je knjigu "Ja, mahaluša" Indire Kučuk-Sorguč učinila bestsellerom na našim prostorima, ove će priče biti uprizorene na "daske koje život znače" i tako produžiti svoj život u drugom mediju.

Udruženje Filter pokrenulo je i reklamnu kampanju koja starta 1. marta. Na posve neobičan način, u retro i pin-up maniru, glavna glumica Nela Đenisijević, uz kafu i cigaru, preko telefona "mahala" o ljubavnim problemima Bosanaca i Bosanki.

"Ja, mahaluša" je scensko-muzičko kazivanje o problematici muško-ženskih odnosa u BiH. Predstava je zasnovana na cabaret izričaju, spoju humora i muzike, što žanrovski predstavlja komad muzičkog teatra koji dosada nije bio adekvatno zastupljen u BiH. Ansambl čine: Nela Đenisijević (glumica), Nenad Tešić (izvođač i muzički aranžer), Ansambl Cabaret (izvođači), Mirela Trepanić (rediteljica i dramaturginja), Indira Kučuk-Sorguč (spisateljica), Alma Ferović (muzička rediteljica i producent), Marijela Margeta-Hašimbegović (scenografkinja i kostimografkinja), te Emir Fejzić (scenski pokret).

Alka Vuica u Coloseum Clubu

28.02.2011. u 15:23

Rasplesani deda

28.02.2011. u 14:12
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: