Kultura
0

"Ja, mahaluša" premijerno u Kamernom teatru 55

Sarajevo-x.com
Pozorišna predstava "Ja, mahaluša", koju producira Filter, svoje će premijerno izvođenje imati 17. marta na sceni Kamernog teatra 55. Prva i druga repriza zakazane su za 18. i 19. marta.

Zbog velikog interesiranja čitateljske publike koja je knjigu "Ja, mahaluša" Indire Kučuk-Sorguč učinila bestsellerom na našim prostorima, ove će priče biti uprizorene na "daske koje život znače" i tako produžiti svoj život u drugom mediju.

Udruženje Filter pokrenulo je i reklamnu kampanju koja starta 1. marta. Na posve neobičan način, u retro i pin-up maniru, glavna glumica Nela Đenisijević, uz kafu i cigaru, preko telefona "mahala" o ljubavnim problemima Bosanaca i Bosanki.

"Ja, mahaluša" je scensko-muzičko kazivanje o problematici muško-ženskih odnosa u BiH. Predstava je zasnovana na cabaret izričaju, spoju humora i muzike, što žanrovski predstavlja komad muzičkog teatra koji dosada nije bio adekvatno zastupljen u BiH. Ansambl čine: Nela Đenisijević (glumica), Nenad Tešić (izvođač i muzički aranžer), Ansambl Cabaret (izvođači), Mirela Trepanić (rediteljica i dramaturginja), Indira Kučuk-Sorguč (spisateljica), Alma Ferović (muzička rediteljica i producent), Marijela Margeta-Hašimbegović (scenografkinja i kostimografkinja), te Emir Fejzić (scenski pokret).