Kultura
25

"Ja, mahalac" u izvedbi Dragana Marinkovića "zapalio" sarajevsku publiku

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U sali Kamernog teatra 55 u Sarajevu sinoć je premijerno izvedena nova predstava autorice Indire Kučuk-Sorguč "Ja, mahalac“, u režiji Mirele Trepanić.

Kako je saopćeno iz Udruženja za afirmaciju kulturnih vrijednosti Filter,"Ja, mahalac” je “zapalio” sarajevsku publiku. Dragan Marinković Maca je pokazao da je glumac velikog formata, izvanredan u svim dramskim žanrovima. Sinoć je demonstrirao briljantnu vještinu glume koristeći se raznim tehnikama od gega, komike, pjevanja, plesa do tragike, groteske i melodrame.

"Njegova komunikacija s publikom je i izvanredna, što je publika nagrađivala aplauzom tokom cijele predstave da bi na kraju doživio ovacije kao i cijeli tim ovoga, na bh. teatarskoj sceni jedinstvenog, projekta. 'Ja, mahalac' je muški pogled na problematiku shizofrenih međuljudskih odnosa s akcentom na specifičnostima bh. mentaliteta", navodi se u saopćenju.

U realizaciji predstave učestvuju još i Negra Čičić (muzička pratnja), Marijela Margeta-Hašimbegović koja se pobrinula za scenografiju i kostimografiju, inspicijent je Rade Jagličić, organizator Igor Drnda, dok su producenti predstave Fahrudin Kučuk (Filter) i Anila Gajević (Zona).

Nakon pretpremijere i premijere, večeras je prva repriza, a druga je zakazana za 7. maj u Kamernom teatru 55.