{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvedena predstava "Bog pokolja"

F
21.4.2009. u 10:50
0
0
Izvedena predstava "Bog pokolja"
0
Izvedena predstava "Bog pokolja"
Foto: Sarajevo-x.com
U sklopu održavanja Festivala komedije "Mostarska liska" sinoć je u Narodnom pozorištu u Mostaru izvedena predstava "Bok pokolja", autorice Yasmine Reza.
Drama "Bok pokolja" govori o jedanaestogodišnjacima Bruni i Ferdinandu koji se potuku u parku, pri čemu Ferdinand Brunu štapom izbije dva zuba. Roditelji oba dječaka sastaju se da mirno i civilizirano rasprave i riješe problem. Kako večer odmiče, postepeno na vidjelo izlaze brojne nesuglasice i ono što je u početku bio uljuđeno i ljubazno građansko druženje postaje poprište iracionalnog sukobljavanja i završava u potpunom kaosu.

Dramu "Bog pokolja" režirao je Miralem Zubčević, a sinoć su je u Mostaru izveli glumci Kamenog teatra 55 iz Sarajeva.

Inače, Yasmina Reza, francuska je dramatičarka, glumica, spisateljica i scenaristica. Već za svoju prvi dramski tekst, humornu dramu "Razgovori nakon pogreba" (1987.) dobila prestižnu nacionalnu kazališnu nagradu Molière, koju je nakon toga dobila još u dva navrata.

Njezine se drame s velikim uspjehom postavljaju u kazalištima širom svijeta. Do sada je objavila sedam dramskih tekstova. "Bog pokolja" njezina je najnovija drama, objavljena 2006. godine.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: