{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvedena monodrama "Ja sam taki čo'ek"

S
20.8.2014. u 17:01
0
3
Izvedena monodrama "Ja sam taki čo'ek"
0
Izvedena monodrama "Ja sam taki čo'ek"
Foto: SRNA
U Ugljeviku je, u okviru akcije "Kulturno ljeto bez marke", odigrana monodrama "Ja sam taki čo'ek", za koju je tekst napisao Josip Pejaković, a u izvođenju glumca Siniše Maksimovića iz Šapca.
Monodrama, koja je napisana prije nekih 30-ak godina, odigran je na ljetnoj sceni Centra za kulturu "Filip Višnjić".

Ovo je priča o jednom običnom, vrijednom čovjeku - radniku koji život samuje daleko od radnih kolega, bolestan i ogorčen.

Monodrama predstavlja priču o čovjekovoj sudbini koja ostavlja prilično gorak ukus, jer gledajući Sinišu Maksimovića koji sugestivno igra, vraćamo se u ono vrijeme prije 30 godina, pa ponovo u sadašnjost, i neminovno dolazimo do samo jednog zaključka - da se ništa nije promijenilo u odnosu prema običnom čovjeku, što je i glavna poruka ove monodrame.

Siniša Maksimović je vrlo uvjerljivo i nadahnuto saopštio gorku priču ispričanu mnoštvom gestova, glasovnih elemenata i odgovarajućom mimikom, sa manjim izmjenama u odnosu na orginalni tekst.

Maksimović je ovu monodramu sinoć izveo kao poklon ugljevičkoj publici u ime dugogodišnje uspješne saradnje, kao i tonac Kosta Pavlović iz Šapca koji je radio bez honorara.

Obojica su još jednom dali doprinos razvoju kulture u ovoj podmajevičkoj opštini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: