{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvedena baletska koreo-drama "Kol"

F
22.10.2006. u 12:23
0
0
Izvedena baletska koreo-drama "Kol"
0
Izvedena baletska koreo-drama "Kol"
U sklopu programa Festivalske premijere sinoć je odigrana predstava »Kol« koja je nastala u koprodukciji Festivala MESS, Corte Sconta teatra, Mittel Festa i Festivala Bolzana Danza.
Ova talijansko-bosanskohercegovačka koprodukcija je realizirana iz potrebe da publika Festivala MESS uvidi da plesni teatar u svijetu ima zapaženo mjesto i da je ovakav vid scenskog izražavanja ekvivalentan svakom drugom promišljanju teatra danas.
»Kol« je plesna predstava koreografkinje Laure Balis koja je jedna od osnivača teatra Corte Sconta u okviru kojeg je koreografirala nekoliko predstava za koje je dobila i najviša priznanja iz oblasti plesa i koreodrame.

Kontemporalni ples uz originalnu koreografiju, reduciranu scenografiju i efektnu muziku koja podiže igrački ritam osnovni je elementarij ove koreo-drame. »Kol« je upravo na tom principu i ostvaren i na koncu prepoznat od gledateljstva kao zabavna, drugačija, a opet smislena forma scenskog komuniciranja.

Koreografkinja Balis uz pomoć Baccaranija i Rudellija uradila je zahtjevnu koreografiju koja ansambl drži u nepogrešivom ritmu sve vrijeme predstave a da je izbjegla stalna ponavljanja. Muzička podloga je drugi važni simbiotički element koji je postavio Franco Maurini i mnogo doprinio konačnom dojmu.

Publika je izvrsno odreagirala na ovu predstavu i dugim pljeskom pozdravila aktere, saopćeno je iz MESS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: