Kultura
189

Izudarao GRAS-ovog vozača jer nije htio stati između stanica

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Još jedan fizički napad na GRAS-ove vozače desio se danas oko 13:00 sati u minibusu koji je saobraćao na liniji 61 Stup - Sokolje.

Kako je saopćeno iz ovog preduzeća, jedan putnik, čiji identitet još uvijek nije utvrđen, tražio je od vozača da zaustavi vozilo između stanica i otvori vrata kako bi izašao.

S obzirom da je prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja zaustavljanje između stanica nedozvoljeno i kažnjivo, vozač nije mogao ispuniti njegov zahtjev.

Nakon toga putnik se uputio prema vozaču i u toku vožnje više puta ga pesnicom udario u predjelu lica, te izašao iz vozila i udaljio se u nepoznatom pravcu. Uviđaj su izvršili službenici PU Novi Grad, stoji u GRAS-ovom saopćenju.

Također, danas se dogodio još jedan incident u kojem je oštećeno GRAS-ov autobus koji je saobraćao na liniji 14 za Podhrastove.

Prilikom prijema putnika kod Doma Armije, iz obližnjeg parka pored autobusa su prošla četiri mladića, a jedan od njih je bez ikakvog povoda i razloga jako pesnicom udario u šoferšajbnu autobusa i razbio je. Mladići su se zatim udaljili u nepoznatom pravcu.

Iz GRAS-a apeluju i mole građane da se korektno odnose prema službenim licima i vozilima preduzeća GRAS, a kako bi omogućili neometan i siguran javni gradski prevoz.