Kultura
0

Izmijenjen režim saobraćaja zbog publike SFF-a

Klix.ba
Foto: Haris Memija
Foto: Haris Memija
Radi bezbjednosti publike Sarajevo Film Festivala i nesmetanog prelaska iz kina “Obala Meeting Point” u otvoreno kino "Vatrogasac", u periodu od 15. do 23. avgusta 2003. doći će do izmjenjenog režima saobraćaja.

Radi bezbjednosti publike Sarajevo Film Festivala i nesmetanog prelaska iz kina “Obala Meeting Point” u otvoreno kino «Vatrogasac», u periodu od 15. do 23. avgusta 2003. u ulicama Hamdije Kreševljakovića (od raskršća sa ulicom Čobanija do raskršća sa ulicom Fehima ef. Ćurčića) i Tabašnica, saobraćaj će sa odvijati u izmijenjenom režimu.

U spomenutim ulicama, naime, doći će do povremene zabrane saobraćaja u vrijeme večernjih projekcija (u periodu od 20.00 do 24.00).

Zabrana saobraćaja u ovom vremenu ne odnosi se na vozila gradskog saobraćaja, diplomatska vozila, vozila za hitne intervencije i službene automobile Sarajevo Film Festivala.

Također, u blizini svečano preuređenog trga ispred Narodnog pozorišta, gdje će od 16. do 23.08. biti upriličen doček filmskih zvijezda iz Regionalnog programa, privremeno će biti izmješten taxi štand sa postojeće lokacije na suprotnu stranu ulice Branilaca Sarajeva. Ovo izmještanje dešavat će se od 15. do 23. avgusta u terminu od 19.00 do 23.00.

Time će trg ispred Narodnog pozorišta u potpunosti biti spreman da ugosti filmske ekipe koje će prošetati crvenim tepihom kao i brojnu festivalsku publiku.

TV Federacije BiH će sa ovog mjesta svaku večer uživo prenositi događaje koji prethode večernjim projekcijama u Regionalnom programu.